Minifestival bij Muziekkamer Assen

ASSEN

Ter afsluiting van het concertseizoen houdt Muziekkamer Assen een minifestival rond de kleurrijke Amerikaanse componist Harry Partch. Dit evenement, ‘Rose Petal Jam’, vindt plaats op zondag 8 april in Podium Zuidhaege aan de Zuidhaege 2 in Assen. Om 12.00 uur begint de inleiding, waarna van 13.00 tot 15.00 uur het concert volgt en na afloop is er een jamsessie.

Klassieke componisten maar ook Frank Zappa, Tom Waits en Paul Simon bewonderden Partch. Hij kende een eigen klankwereld, die vaak wat oosters aandoet en waarvoor hij eigen instrumenten ontwikkelde. Scordatura Ensemble liet zijn instrumenten nabouwen. Partch’ composities hebben vaak literaire thema’s, maar ook komen Chinese poëzie en een Yankee Doodle Fantasy voorbij. Verder praat Huib Ramaker de toehoorder bij over de componist en vertoont hij daarbij filmbeelden. Een jamsessie rond de bijzondere instrumenten rondt dit unieke programma af.

Kijk voor meer informatie op www.muziekkamer.nl


Auteur

Redacteur