Feest bij Rapunsel

ASSEN

Het is feest bij Kinderboekenwinkel Rapunsel. Op 3 april bestaat de winkel aan De Brink in Assen precies vijf jaar. En dat wordt gevierd.

Lidwien Kingma en haar collega Loekie Brands begonnen in 2013 samen de winkel. De vorige kinderboekenwinkel verdween na vijftien jaar. ‘En een stad als Assen kan niet zonder een kinderboekenwinkel, vonden wij’, zegt Kingma. Het was best spannend, want het was ten tijde van de recessie. Maar we zeiden als we het de eerste drie jaar redden dan halen we de vijf jaar ook.’

‘Lezen is zo belangrijk voor kinderen. En lezen moet een feestje zijn. Een kinderboekenwinkel runnen is hard werken. We hebben naast de winkel allerlei andere activiteiten ernaast. Ieder jaar in april hebben we bijvoorbeeld de boekenshow voor het basis- en voortgezet onderwijs. De zaal hiernaast is dan praktisch een tweede winkel. Leraren en leescoördinatoren van de scholen komen hier dan boeken uitzoeken.’

Ze proberen zoveel mogelijk boeken te lezen die ook in de winkel verkocht worden. ‘Er zijn heel veel mooie boeken. En het werken in een kinderboekwinkel is een feest. Ik heb nooit het idee: Ik moet weer naar mijn werk. Ik doe dit met heel veel plezier. Anders hou je het ook niet vol.’ Klanten die op 3 april iets komen kopen krijgen een cadeautje. Op 21 april komt schrijfster Annet Schaap, samen met muzikante Frederieke Winter naar Rapunsel. Om 14.00 uur kan iedereen komen genieten van de avonturen van Lampje (geschreven door Annet Schaap), begeleid door sfeervolle muziek. ‘Dat is een cadeau van ons aan de klanten’, aldus Kingma.

Tekst: Mariëlle de Vries


Auteur

Redacteur