Hoe komt de bipolaire stoornis over op het witte doek?

ASSEN

Op de geboortedag van Vincent van Gogh, 30 maart, wordt elk jaar wereldwijd de World Bipolar Day gehouden. Van Gogh had hoogstwaarschijnlijk ook een bipolaire stoornis. World Bipolar Day wordt opnieuw ook in Nederland gehouden.

In Assen houden VMDB Drenthe en GGZ Drenthe daarom een bijeenkomst op woensdag 28 maart. Het thema dit jaar is ‘de bipolaire stoornis op het witte doek’. Hoe wordt de bipolaire stoornis verbeeld in films en draagt dit bij aan het verminderen van stigma of juist niet? Er worden fragmenten uit vier films getoond: Silver Linings Playbook, Knetter, De gelukkige huisvrouw en Mr Jones. Na elk fragment gaan de bezoekers in groepjes in gesprek over een paar stellingen. Iedereen die direct of indirect met de bipolaire stoornis te maken heeft, kan de bijeenkomst bijwonen Locatie is het Proathoes op het terrein van GGZ Drenthe, Dennenlaan 9 in Assen. De aanvang is 19.30 uur. Aanmelden kan via hendriksen2566@hetnet.nl of telefoon 0593-525506.

Auteur

admin