Tweede Paasdag in De Amer altijd voor B.J. Hegen’s blues

AMEN

De wereld verandert in ijltempo, maar één zekerheid staat overeind: op Tweede Paasdag, dit jaar maandag 2 april, speelt de B.J. Hegen Bluesband in De Amer.

Jaar-in-jaar-uit is die dag voor B.J. (Bé, Assen, 1942) gereserveerd. Wat ook vaststaat is dat de frontman en zijn begeleiders pure blues brengen in de stijl zoals die in Chicago door de oorspronkelijke zwarte vertolkers werd ontwikkeld. B.J. Hegen, die in Annen woont, heeft niet gekozen voor de weg van de simpele imitatie, verre van dat. Hij heeft zich verdiept in deze muziek en is een uitstekend gedocumenteerde kenner. Op het podium geeft hij er zijn eigen gepassioneerde draai aan en probeert hij steeds dichter bij de kern te komen.

B.J. Hegen, naast bluesgitarist en- zanger, ook tekstdichter, schilder en cartoonist, is al meer dan veertig jaar als muzikant onderweg. Het ligt voor de hand dat de bezetting van de band in zo’n lange tijd enkele malen gewisseld is. De laatste jaren speelt B.J. Hegen (ook bluesharp) samen met Frans Többen (bas), Jan Warntjes (piano) en Hank van Veen (drums).

Aanvang 14.00 uur. Reserveren via 06-8322 5680.


Auteur

Redacteur