Stemmen voor de gemeenteraad en voor of tegen de sleepwet

Assen

De stembussen zijn in Assen en de gemeente Aa en Hunze al een paar uur geopend. 

Burgemeester Marco Out bracht als eerste in Assen zijn stem uit. Op het NS Station in Assen waar het stembureau al om 6.30 uur geopend was. Daarna begon hij zijn tocht langs alle andere, 43, stembureaus. Ook burgemeester Piet van Dijk rijdt vandaag door zijn gemeente Aa en Hunze rond om inwoners op te roepen om te gaan stemmen. Samen met de griffier en de gemeentesecretaris gaat hij alle stembureaus in Aa en Hunze langs. Vanavond is er worden vanaf 21.30 uur de (voorlopige) uitslagen bekend gemaakt tijdens de verkiezingsavond in het gemeentehuis. Dezevwordt gepresenteerd door Judith Regendorp, bekend van RTV Drenthe, en muzikaal begeleid door ‘De Toon is gezet’.

Auteur

Marielle de Vries