Nicky de Groot voorleeskampioen van Aa en Hunze

Assen

Nicky de Groot van OBS De Eshoek in Annen is de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Aa en Hunze. Zij las voor uit het boek ‘De Griezels’ van Roald Dahl en deed dat met verve.

Tijdens een spannende finale in MFC De Spil beoordeelde de jury de elf schoolkampioenen onder andere op tekstbegrip, contact met het publiek en stemgebruik. Nicky gaat de gemeente Aa en Hunze vertegenwoordigen tijdens de Provinciale finale op woensdag 18 april in Theater de Schalm in Assen. De beste voorlezer uit Drenthe gaat door naar de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen.

De presentatie was in handen van Minou Otten, docent en theatermaker. Tijdens het juryberaad werd het publiek vermaakt door Minou en de voorleeskampioenen met leuke stemoefeningen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en wordt dit jaar voor de vijfentwintigste keer georganiseerd. Het is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

De organisatie van de gemeentelijke en de provinciale rondes is in handen van de Bibliotheken en Biblionet Drenthe. Deze organisaties willen hiermee het leesplezier stimuleren en leerlingen enthousiast maken voor het jeugdboek.


Auteur

Redacteur