Jan Schipper kandidaat wethouder CDA Midden-Drenthe

BEILEN

CDA Midden-Drenthe heeft Jan Schipper uit Beilen voorgedragen als kandidaat wethouder. Na twaalf jaar raadswerk in Midden-Drenthe is Jan Schipper klaar voor het wethouderschap.

'Het mooie van de lokale politiek is dat je dicht bij de mensen staat', geeft Jan Schipper aan. Hij wil zich de volgende raadsperiode als wethouder inzetten voor Midden-Drenthe door met mensen samen te werken en partijen te verbinden. 'Ik vind het mooi om mij via de politiek in te zetten voor onze gemeente. Wat voor mij voorop staat is dat je het doet voor de inwoners. Die staan centraal. Als het nu gaat om zorg, duurzaamheid of de nieuwe omgevingswet, het begint bij luisteren naar de inwoners en samenwerken met de inwoners.' Jan Schipper wil zich inzetten voor een gemeente waar het goed is om te leven, te werken en te wonen, nu en in de toekomst. Hij is vader van drie kinderen en woont zijn hele leven al in Beilen. De kandidaat wethouder is nu 15 jaar werkzaam als financieel adviseur. Daarvoor was hij melkveehouder. Op dit moment is Jan Schipper fractievoorzitter van het CDA in Midden-Drenthe. Het bestuur van CDA Midden-Drenthe is blij met deze wethouderskandidaat. 'Jan heeft veel ervaring in de lokale politiek en weet wat er leeft bij de mensen in Midden-Drenthe. Ook zal zijn werkervaring hem goed van pas komen bij het wethouderschap', geeft Bouke Meijer, voorzitter van het bestuur, aan. 'Wij hebben hiermee een goede opvolger voor Gerard Lohuis gevonden.'

Auteur

Marielle de Vries