Eerste trailcamp van Nederland in Drenthe

Assen

Aankomend weekend vindt voor het eerst in Nederland een trailcamp weekend plaats waarbij de deelnemers een heel weekend lang leren over hardlopen, luisteren naar andere hardlopers en natuurlijk zelf ook veel zullen hardlopen.

De RUNFORESTRUN Trailcamp is een intitiatief van evenementenbureau adam&events uit Gieten dat sinds 2014 bijna maandelijks - hoofdzakelijk in Drenthe - een trailrun evenement organiseert. Trailrunning is in de afgelopen 4 jaar, mede door de evenementen van RUNFORESTRUN, zeer populair geworden. Steeds meer hardlopers kiezen voor een natuurlijke ondergrond om op hard te lopen. Organisator Winfried Bats wilde de relaxte sfeer doorvoeren in een kampeerweekend en sloot daarmee aan op de wens van Staatsbosbeheer om het Natuurkampeerterrein in de winter meer te exploiteren. 70 deelnemers uit heel Nederland hebben zich aangemeld voor het kleinschalig en besloten kampeeravontuur dat plaatsvindt op en rondom Natuurkampeerterrein Borger van Staatsbosbeheer. De deelnemers arriveren op vrijdag en beginnen het weekend goed na een bord pasta met een nighttrail van 7 of 12 kilometer. Op de volgende dag kunnen zij 's morgens na het verzorgde ontbijt kiezen uit diverse clinics om na de lunch te kunnen deelnemen aan een trail of orientatielooptrail van 12 of 25 km. Voor de ontspanning staan permanent op hout gestookte hottubs voor de deelnemers ter beschikking en geeft Ultraloper Barry van Oven na de BBQ op zaterdagavond een lezing over ultratrailen. De volgende ochtend kunnen de deelnemers weer kiezen uit diverse clinics en lopen zij 's middag een trailroute van 13 of 25 km. De diverse clinics worden georganiseerd door Rivals Bootcamp en Yin Yoga Janneke uit Assen, de Drentse Orientatieloopvereniging HOC93, BVLopen uit Annen, Slackliner Schadenberg uit Groningen en Functionele Sportstraining uit Ootmarsum, Boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer neemt belangstellende deelnemers mee op pad om te vertellen over de flora, fauna en historie van de omgeving. De verzorging is in handen van Bospaviljoen De Woudstee dat zich onlangs heeft gevestigd bij het Boomkroonpad. De inschrijving is gesloten. Er is geen daginschrijving en deelnemen aan losse onderdelen is niet mogelijk. Het terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers en de organisatie. Meer informatie: www.runforestrun.nl/trailcamp www.facebook.com/trailrunforestrun

Auteur

Cindy Houwen