Boetes voor allerlei overtredingen in Assen uitgedeeld

ASSEN

Agenten hebben donderdagavond op diverse plekken controles gehouden. In de wijken Kloosterveen, Baggelhuizen, Vredeveld en het centrum werden voor verschillende overtredingen bekeuringen uitgeschreven.

Eenmaal reed een automobilist in voetgangersgebied en vier keer deden fietsers hetzelfde en ook een scooterrijder maakte zich hier schuldig aan. Twee maal werden bestuurders betrapt terwijl ze met hun telefoon bezig waren tijdens het autorijden.  Ook troffen agenten een wildplasser aan. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Dit gebeurde zeven keer. De overige overtredingen die werden geconstateerd varieerden van negeren van een parkeerbord, tot het niet verlenen van voorrang, snelheidsovertredingen en het niet voeren van de juiste fietsverlichting. Ook negeerde iemand het stopverbod van de politie en was de kentekenplaat van een bestuurder niet zichtbaar. 
 

Auteur

Jessica Koning