Boekenweek bij DeFKa Research

Assen

De Boekenweek 2018 is van 10 tot en met 18 maart. Het thema dit jaar is Natuur.

Donderdag 15 maart organiseert DeFKa Research (voorheen Stedelijk Museum Assen) naar aanleiding van dit thema een bijeenkomst in het Duurzaamheidscentrum in Assen over Natuur. "De laatste tijd zijn de termen ecomodernisme en antropoceen erg in zwang. Het geologische tijdvak waarin we leven zou niet langer gekenmerkt worden door de natuur maar door de mens, het zou daarom antropoceen moeten worden genoemd. In hoeverre is het in het ecomodernisme bijvoorbeeld juist om over 'de mens' te spreken als een homogene notie? En is het idee van technologische vooruitgang van de ecomodernisten wel juist?" Rond deze thematiek zal filosoof Jelte Hommes een lezing geven over het ecomodernisme, naar aanleiding van het manifest uit 2015. Daarna zal beeldend kunstenaar Ingeborg Entrop na een korte introductie de bezoekers meenemen op een geluidswandeling door het Asserbos. Na de lezing en de wandeling vindt er een discussie plaats over het thema Natuur, duurzaamheid en ecologie. Het programma begint om 13.30 en eindigt rond 17.00 uur. Deze bijeenkomst is onderdeel van het jaarprogramma 2018 van DeFKa Research, waarin manifesten en kunstmanifestaties centraal staan. Meer informatie https://defkaresearch.wordpress.com/

Auteur

Cindy Houwen