Allergieën en longaandoeningen gaan vaak samen

Assen

Er is maandag 19 maart opnieuw Longpunt Assen, dit keer met het onderwerp: ‘Allergieën en longaandoeningen’ gaan vaak samen en hebben relatie met elkaar.

Dr. L. Wolters, allergoloog i.o. van de afdeling Allergologie UMCG is de gastspreker deze middag. Er is alle gelegenheid deze middag om uw vragen te stellen in Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen om 14.00 uur. Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Ervaringen Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis, Icare Thuiszorg, Huisartsen, Fysiotherapeuten en Apotheken. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. Longpunt vindt elke derde maandag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis M.F.A. Schakelveld, Witterhoofdweg 1 Assen. . Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens-Steenhuis tel. 06-51006815. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Auteur

Cindy Houwen