Welke boeken lezen de 200 Drentse leesgroepen in 2018-2019?

Assen

  Het bestuur van de Stichting Literatuurclubs Drenthe (SLD) maakt zaterdag 10 maart rond 20.00 uur de boekenkeuze voor het seizoen 2018-2019 bekend: de vier romans die de 200 aangesloten leesgroepen in het nieuwe seizoen gaan lezen en bespreken. De presentatie vindt plaats tijdens het BoekenFest in De Nieuwe Kolk.

Al meer dan 45 jaar biedt de SLD haar lezers een boekenpakket aan plus bij ieder boek een reader en een lezing die op drie plaatsen in Drenthe gehouden wordt. Als het om een Nederlandse of Vlaamse schrijver gaat, probeert de SLD hem of haar naar Drenthe te halen voor een interview. Met 1800 leden is de SLD in Nederland de grootste provinciale leesgroeporganisatie. Bij de criteria die de SLD hanteert voor de boekenkeus staat het leesplezier voorop. Daarnaast zijn de literaire kwaliteit en de gespreksstof die een boek oplevert van belang. De SLD probeert haar lezers ieder jaar weer een gevarieerd pakket moderne literatuur aan te bieden. De presentatie vindt plaats in Studio 1C in De Nieuwe Kolk en is toegankelijk voor pers en publiek.

Auteur

Cindy Houwen