Opfriscursus automobilisten

Assen

Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de nieuwste verkeersregels?

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen houdt donderdag 19 april een opfriscursus.  Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn. Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor. Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en u behoudt uw rijbewijs. Deelname aan de praktijkrit is op eigen risico. Het programma bestaat die dag uit drie delen. U wordt ingedeeld op de ochtend of de middag.  De theorie en workshops worden gegeven in het Wielerhome, Stadsbroek 11/A in Assen (achter De Bonte Wever). Er is voldoende parkeerplaats aanwezig. De kosten bedragen 25 euro voor het gehele programma. (inclusief koffie/thee). De kosten voor een echtpaar/stel/partners bedragen 35,00 euro Deelnemers uit alle gemeenten van Drenthe kunnen meedoen. Interesse? Reageer vóór 6 april. Schriftelijke opgave bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, p/a Koldakker 37, 9407 BR Assen, telefoon 0592-372275 of per e-mail info@vvnassen.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd en of u ’s ochtend of ’s middags wil meedoen. Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen.

Auteur

Cindy Houwen