Bijzondere jonge muzikale talenten in Rolde

Rolde

 De veelbelovende jonge talenten de zusjes Maria Pedano (zang en hobo) en Anuschka Pedano (altviool), Julius Backer (piano) en Florian Verweij (piano) zijn 18 maart te horen in de Jacobuskerk in Rolde.

Deze jonge musici, allen in voorafgaande jaren prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, zullen een zeer gevarieerd programma brengen. Maria Pedano studeert hobo bij Hans Roerade, won verschilllende concoursen op haar hobo maar haar haar zangtalent kwam vooral naar voren door het winnen op 13- jarige leeftijd van het Concours de la Chanson in 2016. Maria zong tijdens het festival L'Arbre d'amour van Frida Boccara en La Foule van Edith Piaf. Maria Pedano ontdekte het Franse chanson op de grammofoonplaten van haar grootvader en is volgens eigen zeggen sindsdien verliefd op het Franse lied. Ze zal hierbij worden begeleid door haar zus Anuschka (altviool) en Florian Verweij (piano), zoals onlangs ook te horen was bij Paul Witteman. Daarnaast zal ze op hobo werken van Marcello en Molique spelen. Julius Backer is leerling van sinds 2014 van Marcel Baudet aan de Sweelinck academie van het conservatorium van Amsterdam. Hij won o.a. de A categorie van het Steinway piano Concours, in 2015 de Junior Competiton van de Young Pianist Foundation. Daarnaast heeft hij verschillende masterclasses gevolgd bij o.a. Jacques Rouvier, Jean-Claude vanden Eynden, Ruth Nye en Jan Wijn. Hij zal o.a. werken van Mozart (sonate KV 330) en Brahms (intermezzo op. 117 no. 1) vertolken. Anuschka Micaela Pedano studeert bij Julia Dinerstein. Ze won in 2015 het Britten Altvioolconcours, was finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours en won bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de eerste prijs. In November 2016 won zij de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich met wie zij soleert in Europa, Amerika en Azië. Ze zal o.a. de Fantasiestücke op. 73 van Schumann spelen. Florian Verweij, leerling van Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam, kreeg in 2013 als jongste deelnemer de Guus Janssenprijs voor de meest veelbelovende uitvoering van het moderne werk “Walden Pond with Passing Train” (Guus Janssen, 2012). In 2015 werd hij geselecteerd als Classic Young Master en maakte een concerttour door Canada en de Verenigde Staten. Hij vormt samen met Yang Yang Cai een succesvol pianoduo en geeft concerten met orkest en binnen de kamermuziek in binnen en buitenland. Hij zal Maria op dit concert begeleiden. Het concert zal beginnen om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Rolde. Voor meer informatie zie www.rolderconcerten.nl .

Auteur

Cindy Houwen