Bijzondere, internationale vrouwen naar Assen

Assen

  Het is 8 maart Internationale vrouwendag. Een aantal bijzondere vrouwen komt daarvoor naar  Assen.

Eén van hen is de eerste vrouwelijke bisschop uit Georgie, Rusudan Gotsiridze, die zich in Georgie en ver daarbuiten inzet voor vrouwen- en homorechten. Om die reden ontving ze een aantal jaren geleden uit de handen van Michelle Obama een een belangrijke Amerikaanse mensenrechtenprijs. Een andere is Nataliia Evdokimova uit Sint Petersburg, Rusland. Zij is lid van de Presidentiele Raad voor mensenrechten, ingesteld door Putin zelf. Met de Russische verkiezingen in aantocht en de druk op mensenrechtenactivisten, is het verhaal van Nataliia extra interessant. Nog een bijzonder iemand is Maia Melikidze. Zij was tot voor kort de economisch adviseur van de Georgische president en is nu commissaris voor Water en Energie. Tenslotte Delfina Hoxha, een 22-jarige Albanese blogster die een feministische, vegetarische levenswijze voorstaat in een land waar alle verhoudingen nog orthodox zijn. Deze vier rrouwen zijn donderdag, 8 maart van 14.00 tot 17.00 uur in het provinciehuis in Assen. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en met deze vrouwen in gesprek te gaan over wat de positie van vrouwen in de huidige wereld. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Vrouwen Kiezen en Europa’s Rafelende Randen die al eerder bijzondere, internationale vrouwen naar Assen haalde.

Auteur

Cindy Houwen