Ivo Opstelten zet handtekening voor actie 'Kunstijsbaan hoort in Assen'

Assen

Tijdens zijn bezoek aan Assen plaatste de heer Ivo Opstelten zijn handtekening voor de actie 'Kunstijsbaan hoort in Assen.'

In het gesprek dat hij voerde met Carlo Booij van de IJshockeysupportersgroep Assen Rams Forever vertelde de heer Opstelten dat hij in het verleden vaak op de Asser ijsbaan kwam. Van 1972 tot 1977 was hij burgemeester van Dalen en bezocht als groot schaatsliefhebber diverse wedstrijden. De heer Opstelten tekende dan ook graag de petitie voor het behoud van àlle ijssporten in Assen. Eerder deze week tekende schaatster Marije Joling eveneens de petitie. Bij de informatiestand van de ijshockeysupportersgroep was zaterdag een fraaie ijsspeedwaymotor van Wiebe Vochteloo te bewonderen. De ijsspeedwaywereld wil dolgraag weer terug naar Assen. Wiebe Vochteloo steunt de actie van harte en plaatste eveneens zijn handtekening, en zegde toe de komende twee zaterdagen de stand opnieuw te voorzien van ijsspeedwaymotoren. Ruim tweeduizend mensen hebben tot nu toe getekend, deels via de lijsten in het centrum en deels via de online petitie. Zij die dit nog niet gedaan hebben kunnen dit alsnog doen via https://petities.nl/petitions/kunstijsbaan-hoort-in-assen?locale=en

Auteur

Cindy Houwen