Assen maakt verbinding met de Drentsche Aa

Assen

De gemeente Assen is gestart met de reconstructie van de Bosbeek/Nijlandsloop. Met dit natuurproject worden de beken weer zichtbaar gemaakt en verbonden met het Drentsche Aa-gebied aan de oostkant van de stad. Wethouder Wiersema verrichtte vandaag een openingshandeling en vertelde over de ecologische betekenis van dit project. En over de aanpassingen die gedaan worden zoals de aanleg van een vispassage. Door de aanpassing komt er een grotere waterberging zodra er meer regenwater valt. Ook voor de fietsers en wandelaars is de Bosbeek/Nijlandsloop interessant want een fiets- en wandelpad gaat het Asserbos met het Drentsche Aa-gebied verbinden. De Bosbeek/Nijlandsloop stroomt vanaf het Asserbos richting de Dennenweg. Foto Lammert Aling


Auteur

Redacteur