Expositie Drents Schildersgenootschap

ASSEN

Twaalf leden van het Drents Schildersgenootschap tonen in de galerie in warenhuis Vanderveen in Assen op een bijzondere manier hun werk in de expositie Hier kom ik weg!

Van iedere kunstenaar hangt er niet alleen recent werk, maar ook werk uit de jaren 70, 80 en 90, toen zij net waren afgestudeerd aan de academie. Kunst geeft altijd antwoord op de periode, waarin zij ontstaat en op de kwesties van die periode. In de drie decennia voor de eeuwwisseling zochten jonge kunstenaars oriëntatiepunten en stelden vragen over een steeds complexer wordende werkelijkheid en de rol van de kunstenaar daarin.

Hoe is dat met de twaalf exposanten, waren zij in het begin kinderen van hun tijd en hebben zij zich ontwikkeld tot de vakbekwame kunstenaars, die ze nu zijn? Dan loopt hun ontwikkeling parallel met de geschiedenis van het DSG, een groep kunstenaars, die staat voor honderd jaar schilderkunst in Drenthe. In Hier kom ik weg! is het antwoord te zien.


Auteur

Redacteur