Bestuurslid No Surrender opgepakt vanwege hennepkwekerij in Assen

ASSEN

De politie heeft donderdagochtend in een loods aan de Ketellapperstraat in Assen een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar, een 48-jarige Groninger en tevens bestuurslid van No Surrender, en zijn 37-jarige vriendin werden als verdachten aangehouden.

In de kwekerij in Assen werden in een ruimte 350 geknipte planten, inclusief de bijbehorende 12,4 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. In een tweede volledig ingerichte ruimte werd een kwekerij zonder planten aangetroffen. De stroom en het water werden illegaal afgenomen. Een grote hoeveelheid professioneel bouwgereedschap, ter waarde van ongeveer 15.000 euro, werd daar eveneens aangetroffen en in beslag genomen. De kwekerij en de voor de kwekerij benodigde materialen werden vernietigd.

Auteur

Redactie