Herinneringen in beeld - De ijsbaan in Witten

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: IJsbaan in Witten.

Ieder jaar in de winter hopen we met z’n allen weer op een ouderwetse koude winter, zodat we lekker kunnen schaatsen op natuurijs. Er zijn diverse ijsverenigingen in Drenthe. De IJsvereniging Witten is in 1936 opgericht. Na een sluimerend bestaan, vanwege ijsloze winters, werd begin jaren ‘80 de draad weer opgepakt. De leden bouwden in eigen beheer de nieuwe kantine.

Op 30-01- 1987 opende de directeur van de Dienst Sport en Sportieve Recreatie; heer S. Rienks de Nieuwe Keet van de ijsbaan aan de Paaskamp in Witten. Namens het bestuur van de IJsvereniging zijn aanwezig onder andere Rieks Poelman, op de foto met zonnebril en zwart colbert. Hij is nu nog steeds voorzitter van de vereniging. De namen van de overige heren zijn ons niet bekend.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld


Auteur

Marielle de Vries