Programma Internationaal Filmfestival Assen rond

Assen

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) presenteerde vrijdag haar programma. Het programma wordt zaterdag 10 maart afgetrapt met de openingsfilm Lady Bird in combinatie met een optreden van Aafke Romeijn.

Deze film is genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Actrice en Beste Vrouwelijke Bijrol. "Het wordt een prachtig weekend met naast veel mooie films ook een mooi randprogramma met muziek, kunst, debat en interactieve installaties. En tijdens IFA toont aanstormend talent in de programma’s KersVers en Noordsterren hun werk", vertelt programmeur Jennifer O’Connell. "Ik ben blij dat we dit jaar veel goede titels hebben kunnen vastleggen die of al veel prijzen hebben gewonnen of dat nog gaan doen. Daarnaast hebben we veel voorpremières en enkele internationale titels die verder niet in Nederland worden getoond.' Hoogtepunten Hoogtepunten in het programma zijn volgens O’Connell de films Dorst van Saskia Diesing, The Rider van Chloé Zhao, Tehran Taboo van Ali Soozandeh en I, Tonya van Craig Gillespie. "Dorst verschijnt pas vanaf 15 maart, een zwartkomische Nederlandse film met Simone Kleinsma in een van de hoofdrollen. The Rider is een prachtige combinatie van fictie en non-fictie over een rodeo cowboy die na een ongeluk geen paard meer kan rijden. Tehran Taboo is onderdeel van onze samenwerking met Movies that Matter, een indrukwekkende animatie over de beperkingen die de Iraanse samenlevingen vrouwen oplegt. I, Tonya is het waargebeurde verhaal van kunstschaatser Tonya Harding rondom een sensationeel sportschandaal. Het eigenlijke verhaal is in deze film bizar goed nagespeeld. Een echte aanrader." Verrassingspakket Nieuw tijdens de 38e editie van het Internationaal Filmfestival Assen op 10 en 11 maart is het verrasssingspakket, één op zaterdag en één op zondag. O’Connell: "Het programma is uitgebreid en dat is voor bezoekers lastig kiezen. Voor iedereen die niet kan beslissen of verrast wil worden door prachtige films introduceren we dit jaar het verrassingspakket." Het pakket bestaat uit twee films en een drankje en kost 17,50 euro.

Auteur

Arjan Brondijk