ACV krijgt Jong FC Groningen op bezoek

Assen

Er staat zaterdag op het Catawiki Sportpark in Assen een derby op het programma in de Derde Divisie. ACV ontvangt dan namelijk Jong FC Groningen.

De uitwedstrijd ging voor de Assenaren met 5-1 verloren. Om dit recht te zetten, zal niet eenvoudig zijn, want Jong FC Groningen was afgelopen zaterdag opnieuw schotvaardig. Op het eigen kunstgras werd met 5-0 gewonnen van ASWH. ACV zag de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys geschrapt omdat het veld werd afgekeurd. In de onderste regionen won Capelle, maar Magreb’90 en Scheveningen verloren en blijven op de directe degradatieplaatsen staan. ACV bevindt zich daar direct boven, maar dat is wel een positie die aan het eind van het seizoen deelname aan de nacompetitie tot gevolg heeft. Zover is het nu nog niet, mede door het feit dat de ploeg van trainer Fred de Boer op eigen terrein soms heel sterk voor de dag komt. Bovendien is de selectie onlangs uitgebreid met Gijs Jasper (Jong Cambuur) en Alex Olteanu (FC Emmen). Jasper heeft niet alleen een verleden als jeugdspeler bij ACV, maar ook bij Jong FC Groningen. Als hij in het veld komt, ontmoet hij dan ook veel bekenden. ACV-Jong FC Groningen begint zaterdag om 14.30 uur op het Catawiki Sportpark aan de Kortbossen.

Auteur

Arjan Brondijk