Feestelijke opening Cruyffcourt, gezondheidsroute en watertappunt in Assen

Assen

Na 10 jaar intensief gebruik was het Cruyffcourt in de Oude Molenbuurt in Assen toe aan vervanging. Reden voor Mijn Buurt Assen om het speelveld nabij de Thorbeckelaan samen met de Johan Cruyff Foundation van een fikse opknapbeurt te voorzien. De feestelijke opening is woensdag 21 februari om 14.30 uur.

Naast de vernieuwde Cruyffcourt werd ook aan de dorstige sportievelingen gedacht. Vlakbij het speelveld legde Mijn Buurt Assen een verfrissend watertappunt aan waar iedereen naar hartenlust zijn flesje kan vullen. Gezondheidsroute Naast het vernieuwde Cruyffcourt is er ook een gezondheidsroute door de wijk aangelegd. Al wandelend, fietsend of met een scootmobiel ontdekken Assenaren aan de hand van stoeptegels en informatiezuilen allerlei beweeglocaties in de wijk. Met deze route worden sportieve buurtinitiatieven die in 2017 met behulp van Mijn Buurt Assen voor en door de wijk zijn gerealiseerd met elkaar verbonden. De festiviteiten vinden plaats op het Cruyffcourt, nabij de Thorbeckelaan. Na het officiële gedeelte kan ook de gezondheidsroute voor het eerst bewandeld worden.

Auteur

Arjan Brondijk