Internationale Vrouwendag 2018 op het provinciehuis in Assen

Assen

Vrouwen Kiezen organiseert voor 8 maart, samen met Europa’s rafelende randen, een bijeenkomst op het provinciehuis in Assen met vier internationale kopstukken op het gebied van vrouwenrechten.

Het gaat om: - Rusudan Gotsiridze, de eerste vrouwelijke bisschop van Georgië. Zij ontving in 2014 de prestigieuze ‘International Women of Courage Award’ uit handen van Michelle Obama. Gotsiridze bekijkt de positie van vrouwen vanuit een religieus uitgangspunt. - Nataliia Evdokimova (Rusland) is lid van Presidentiële raad voor mensenrechten en maatschappelijke organisaties, ingesteld door Poetin. Ze benadert de positie van vrouwen vanuit een sociologisch standpunt. - Maia Melikidze uit Georgië. Zij is commissaris energie en water en bekijkt de positie van vrouwen vanuit economisch oogpunt. - Delfina Hoxha (Albanië). Psycholoog, blogger, bekijkt de positie van vrouwen vanuit psychologisch perspectief. Het programma begint om 13.30 uur. Meer op www.drenthe.nl/vrouwenkiezen.

Auteur

Arjan Brondijk