Drentse kantorenmarkt klaar voor verandering

Zuidlaren

De Drentse kantorenmarkt is klaar voor verandering. Tenminste dat beweren de vastgoedprofessionals van Kantoor-Drenthe. Als eigenaar van Kantoor-Drenthe, Kantoor-Friesland én Kantoor-Groningen kent Daan Ruiter de kantoormarkt in het Noorden op zijn duim.

"Een aantal jaar geleden zijn we als Kantoor-Groningen gestart met een nieuw verhuurconcept voor de kantorenmarkt. Zo verhuren we onder andere per unit; we delen panden, verdiepingen en grotere ruimtes op in kleine(re) ruimtes. Daarnaast werken we met all-in huurprijzen, dus zonder verrassingen achteraf. En vooral ook met super flexibele huurcontracten. Tijdens de crisis wilden ondernemers niet meer hun krabbel zetten onder huurovereenkomsten van drie of vijf jaar; ze wilden zich niet binden aan langlopende contracten. En terecht natuurlijk. Nu de economie weer aantrekt, merken we dat ondernemers het nog steeds fijn vinden om niet aan lange huurcontracten vast te zitten. Bedrijven, organisaties en ook eenpitters willen de ruimte hebben om eenvoudig te kunnen doorgroeien." Divers aanbod "De vraag naar kantoor- en bedrijfsruimtes in Drenthe in combinatie met flexibele huurvoorwaarden wordt steeds groter. Dat maakt dat we nu ook in deze provincie vraag en aanbod aan elkaar koppelen. We hebben inmiddels al een heel aantal mooie en diverse panden en ruimtes in ons aanbod kunnen opnemen. Met voordelige mogelijkheden voor bijvoorbeeld zzp’ers, maar zeker ook grotere ruimtes voor grotere bedrijven en organisaties. Inmiddels hebben we de eerste huurders al mogen verwelkomen." Het Park In Zuidlaren opent deze week bedrijfsverzamelgebouw Het Park haar deuren. En de naam Het Park heeft het niet voor niets gekregen. "Het pand heeft een prachtige ligging aan de rand van het bos. En die groene, natuurlijke sfeer van buiten vloeit door naar binnen. Op sommige vlakken zelfs letterlijk, door gekapte boomstammen binnen een nieuwe bestemming te geven. De natuurlijke vibe zorgt voor een heel fijn werkklimaat. En misschien klinkt het wat gek, maar ook buiten kun je straks lekker werken. In de tuin leggen we een wandelpad aan, zodat huurders al wandelend kunnen sparren en brainstormen. En ook op het buitenterras creëren we werk- en overlegplekken." Ideale locatie "Het bedrijfsverzamelgebouw is geschikt voor verschillende soorten kantoor- en praktijkruimtes. En qua oppervlaktes is er veel mogelijk. Daarnaast heeft het pand veel secundaire voordelen: internet, parkeren op eigen terrein, vergaderruimtes en een sfeervolle lunch- en koffieruimte, allemaal kosteloos te gebruiken. Wat ook erg fraai is aan deze locatie, is de ligging in een rustige, bosrijke omgeving, maar wel in de buurt van alle voorzieningen van Zuidlaren. Plus dat je zo op de uitvalswegen naar Assen en Groningen zit."

Auteur

Arjan Brondijk