Politie houdt bestuurder in gestolen voertuig aan

Assen

ASSEN - De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man aangehouden die in een gestolen auto reed. De aanhouding vond plaats nadat de bestuurder een stopteken had genegeerd en op de vlucht sloeg. In de buurt van het TT Circuit botste hij op een politiewagen.

ASSEN - De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige man aangehouden die in een gestolen auto reed. De aanhouding vond plaats nadat de bestuurder een stopteken had genegeerd en op de vlucht sloeg. In de buurt van het TT Circuit botste hij op een politiewagen.
Een agent die niet aan het werk was, zag de auto rijden en vermoedde dat de bestuurder onder invloed was. Hij tipte zijn collega’s, die de auto vervolgens op de Europaweg Zuid troffen. De chauffeur negeerde een stopteken en ging ervandoor. Na een achtervolging in de wijk Baggelhuizen reed de man zich in de buurt van het TT Circuit klem. Daarbij botste hij op een politiewagen. Het voertuig waarin de man reed, bleek gestolen. Hij is aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en heling. De man bleek ook nog een gevangenisstraf van 120 dagen open hebben te staan.