Bos- en Houtdag bij Buitencentrum Boomkroonpad

Drouwen

Boswachters van Staatsbosbeheer heten zaterdag 24 februari tussen 10.00 en 16.00 uur iedereen welkom op de Bos- en Houtdag bij Buitencentrum Boomkroonpad. Op het programma staan onder meer demonstraties houtslepen en ‘woodcarving’ én kinderactiviteiten.

Houtslepen met paarden is inmiddels een ambacht geworden, maar vroeger had elke boswachterij van Staatsbosbeheer wel een houtsleper in dienst. Dat was echt een zwaar beroep; je moest er voor zorgen dat alle bomen die waren omgezaagd in het bos netjes langs de kant van de weg kwamen te liggen. Het was dus belangrijk dat je je paard goed onder controle had, zodat je met de lange bomen netjes tussen de ander bomen kon slepen. Houtkunstenaar Edwin Dost laat die dag zien dat je met een motorzaag prachtige kunstwerken kunt maken van hout: woodcarving voor professionals. Ook op gebied van houtoogst zijn er verschillende demonstraties, onder meer met een houtoogstmachine. Kinderen kunnen tevens tegen een kleine vergoeding zelf een houten flipperkast of nestkastje timmeren. Buitencentrum Boomkroonpad is aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/Boomkroonpad.

Auteur

Arjan Brondijk