Record aantal deelnemers drie meren cross in Gieten

Assen

Maar liefst 237 hardlopers hebben vandaag aan de ‘3 meren cross’ in Gieten deelgenomen.

"De omstandigheden waaronder de sporters rondom de 3 meren hebben gelopen waren goed", vertelt woordvoerder Zeger Zeilemaker. "Een waterig zonnetje, windstil en een harde ondergrond door de stevige nachtvorsten in de week voorafgaand aan de cross. Gelukkig bleef de voorspelde neerslag achterwege. Prima ingrediënten dus om snelle tijden neer te zetten." "En dat gebeurde bij de junioren die een ronde van vier kilometer liepen. Bij de jongens was dat Wu Ping Kuiper uit Groningen in een tijd van 14 minuten en 35 seconden. Bij de meisjes was wederom Annabel Paul uit Gasselte de snelste. In een tijd van 17 minuten en 31 tellen legde zij de afstandaf. Mooi om te zien dat het aantal junioren dat meedoet stijgende is." "De volwassenen legden het parcours twee keer af, bijna acht kilometer", vervolgt Zeger. "Gert Jan Stevens uit Hoogeveen was de snelste in een tijd van 26 minuten en 28 seconden. De snelste dame was Sabine Spreen uit Rolde. In een tijd van 30 minuten en 58 seconden mocht zij zich wederom de dagwinnaar noemen." Na vijf crossen spreekt de organisatie van het Unesco Geopark de Hondsrug crosscircuit van een succes. Zeshonderd unieke lopers, gemiddeld 200 lopers per wedstrijd en telkens zijn de weergoden ons gunstig gezind. Kijk voor meer informatie, uitslagen en het klassement op www.dehondsrug.nl/crosscircuit/

Auteur

Paul Abrahams