Inschrijven voor

ASSEN

Het Drèents Liedtiesfestival 2018 (DLF18) komt er aan! Het grootschalige songfestival wordt voor de zevende keer georganiseerd met als doel het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen.

De ingezonden liedjes worden door een commissie die bestaat uit muziek- en tekstprofessionals beoordeeld. Uit de inzendingen worden de beste tien liedjes geselecteerd voor de finale. Begin mei wordt de selectie van de tien finalisten bekend gemaakt via RTV Drenthe.

In de aanloop naar de finale organiseert Stichting REUR in samenwerking met The Bake Shop workshops om belangstellenden en inzenders te helpen en ondersteunen bij het maken van hun zelfgeschreven liedjes.

De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op zaterdag 2 juni in het ATLAS Theater in Emmen. Het Drèents Liedtiesfestival wordt uitgezonden op TV Drenthe en via het internet. Het Drentse publiek stemt via sms op hun favoriete liedje. Een vakjury beoordeelt de inzendingen tezelfdertijd. Beide uitslagen bepalen gezamenlijk de uiteindelijke winnaar van het Drèents Liedtiesfestival. Inzendingen kunnen tot 13 april 2018 worden gestuurd naar Stichting REUR, Laan van de Marel 30, 7823 CA Emmen of via wetransfer.com naar: con tact@ drentsdlf.nl o.v.v. DLF18.


Auteur

Redacteur