De Nachtploeg gaat van start

ASSEN

Na twaalf succesvolle edities van ClubNU, komt organisator Tessa de Wilde met een nieuw evenement. De eerste editie van de Nachtploeg is op 24 februari in De Bonte Wever in Assen.

,,Ik ben met ClubNU begonnen omdat ik vond dat er in Assen te weinig te doen is voor mensen van mijn generatie tot aan die van mijn ouders. Wij konden nergens terecht en dus ben ik zelf wat gaan organiseren. Ik had precies voor ogen wat ik zou willen en daar is ClubNU uit ontstaan. Eerst was het in een zaal met House, Disco en Funk uit de jaren ’90 en ’00. Daarna kwam er een tweede zaal bij met Urban en R&B. Er komen mensen in de leeftijd van vijfentwintig tot zestig jaar op af. Een hele brede leeftijdscategorie en iedereen gaat heel leuk met elkaar om. Een gemêleerd gezelschap.”

De Nachtploeg is gericht op Urban en R&B. Het idee ontstond, nadat bleek dat de zaal waar deze genres gedraaid werden, altijd uitpuilde van de mensen. ,,ClubNU blijft bestaan en de liefhebbers van Urban en R&B krijgen nu hun eigen evenement op een eigen locatie. De feesten hebben trouwens niet een vaste locatie. Ik werk naast de Bonte Wever ook samen met de Hertenkamp en Van der Valk. Ik hoor vaak dat het uitgaansleven in Assen met de komst van ClubNU veel leuker is geworden en dat was doel nummer een.’’

Samen met een DJ-producer en een eigenaar van een radiozender heeft Tessa ook het Asser Dance Collectief opgericht. ,,Wij brengen DJ’s in Assen en omgeving bij elkaar en organiseren regelmatig bijeenkomsten waarbij er met elkaar gejamd wordt en ze zichzelf ook verbeteren. En we promoten hen bij de instanties die in Assen activiteiten organiseren. Denk daar bij de TT en de Koningsnacht. Op die manier krijgen de DJ’s meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen en meer werk. We doen dit niet uit commercieel oogpunt. We willen dat het beter gaat in Assen. Lokaal talent wordt vaak vergeten en wij maken ons sterk voor hen.’’

De DJ’s tijdens de Nachtploeg zijn ook deels afkomstig uit het Asser Dance Collectief. Het feest begint om 21.00 uur en gaat tot in de kleine uurtjes door. Kaarten zijn verkrijgbaar via facebook.nl/denachtploegassen.nl

Mariëlle de Vries


Auteur

Redacteur