Excursie ‘In het spoor van de wolf’

SCHOONLOO

Bijna drie jaar geleden kwam een wolf een kijkje nemen in de gemeente Aa en Hunze. Nu is het mogelijk om de route te volgen die het dier gevolgd heeft in de buurt van Schoonloo.

Het Wolvenspoor is een wandelroute van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Het smalle, avontuurlijke pad loopt door verwilderd bos en het beekdal van de Elperstroom, langs heide en veentjes en over houten vlonderpaden. De wolf heeft een mooi gebied uitgekozen voor zijn omzwervingen. Tussen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo zal zich in de komende decennia een natuurlijk boslandschap ontwikkelen waar de natuur zichzelf mag zijn. Niemand kan ons hier beter rondleiden dan IVN-gids Annemarie Meijer. Als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer is zij nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van (struin)routes in dit gebied. Op 4 februari om 10.00 uur, verzamelpunt parkeerplaats aan het eind van de Olle Hullenweg te Schoonloo, op de kruising met de Zwatte. Eigen beeld.


Auteur

Redacteur