Jubileum Radio Omroep Stichting Assen (ROSA)

ASSEN

Radio Omroep Stichting Assen (ROSA) bestaat 3 februari 50 jaar.

De ROSA is een onafhankelijke stichting, opgericht in 1968. Als huisomroep heeft zij als doel het verzorgen van muziekprogramma’s voor bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen in Assen. De studio bevindt zich in de Slingeborgh in Assen. Het ROSA-muziekcafé is een gezellige middag voor de bewoners en hun familieleden. De ROSA verzorgt op diverse locaties in Assen muziekcafés ( Anholt, Ceresstaete, Kloosterakker, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh, Vierackers en De Wijde Blik) maar ook in Rolde (Hendrik Kok en De Wenning) en in Smilde (De Driemaster). Verder heeft ROSA in een vijftal zorginstellingen een beeldinformatiekanaal opgezet. Met deze beeldinformatiekanalen worden bewoners en bezoekers van de zorginstelling van actuele informatie voorzien. Ook plaatst de ROSA natuur- en landschapsfoto’s, foto’s van gebouwen en evenementen in Assen. Momenteel verzorgt een groep van acht vrijwilligers de radioprogrammering, muziekcafés en de beeldinformatiekanalen. De omroep is nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Op 10 februari is er een open studio van 14.00 tot 16.00 uur in De Slingeborgh. Geïnteresseerden kunnen dan informatie krijgen over het werk van de ROSA. In februari krijgen bewoners van de zorginstellingen tijdens het ROSA-muziekcafé van de ROSA een traktatie bij de koffie/thee. Eigen beeld.

Auteur

Albert-Jan Garama