Gewonde bij steekpartij in kerk

Assen

In de kerk De Open Hof aan de Sleutelbloemstraat in Assen vond zaterdagmiddag een steekpartij plaats. Daarbij is een 43-jarige man uit de Drentse hoofdstad gewond geraakt.

De politie kreeg kort voor half één vanmiddag melding van de steekpartij. Het slachtoffer werd afgevoerd met een ambulance. Inmiddels is er een verdachte aangehouden. Volgens de politie ontstond er ruzie tijdens de warme maaltijd, die elke zaterdag in het wijkgebouw van de kerk wordt geserveerd aan mensen die het niet breed hebben. De gemoederen liepen zo hoog op, dat er werd gestoken. De dader vluchtte op de fiets. Later werd hij aangehouden door de politie en bleek hij twee messen op zak te hebben. Het gaat om een 42-jarige Assenaar. Het slachtoffer liep een slagaderlijke bloeding op. Volgens de politie is hij niet meer in levensgevaar. Waar de ruzie over ging en waar het slachtoffer precies is geraakt, kan de politie nog niet zeggen. De dader was te gast aan tafel bij de kerk, waar wekelijks 20 tot 25 personen komen eten. "Mensen die blij zijn met een warme maaltijd," volgens een ooggetuige.

Auteur

Alfred Been