TOG Grolloo speelt 'Het onrustige rusthuis'

GROLLOO

Toneelvereniging TOG Grolloo speelt op zaterdag 27 januari het blijspel 'Het onrustige rusthuis' geschreven door Henk Roede.

Net een week geleden is er een nieuw bejaardentehuis geopend. Nog niet alles loopt op rolletjes, maar gelukkig zijn er nog maar een drietal bewoners aanwezig. Als eerste Olle Alle, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging. En Driekus, een oude, arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis. Ze heeft daardoor met spoed ook een plekje gekregen en ze laat zich nu heerlijk in de watten leggen. Deze drie ouden van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Theadoramiena, Martha van de schoonmaakafdeling, klusjesman Tammo en dokter Boonstra. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok. Maar … is iedereen wel wie hij zegt of wat hij is? En … waar blijft al het geld? De opvoering vindt plaats in CR Hofsteenge te Grolloo; aanvang 20.00 uur; zaal open vanaf 19.00 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama