‘Koninklijke’ presentatie nieuw boek Lukas Koops over Gerard Nijenhuis

EXLOO

Lukas Koops presenteerde maandag zijn nieuwste boek: Dat ik besta komt door de taal.

Het is een biografie over schrijver/dichter Gerard Nijenhuis. In een bomvol gemeentehuis in Exloo overhandigde Lukas het eerste exemplaar aan Gerard Nijenhuis. Deze was bijzonder blij met dit biografisch portret en raakte ontroerd toen burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn hem namens de koning een koninklijke onderscheiding, Ridder in de orde van Oranje Nassau, opspeldde.

Lukas voerde veel gesprekken met Gerard over zijn leven, over zijn familie, zijn persoonlijke ontwikkeling en over zijn werk en schrijverij. Ook interviewde Lukas Koops een groot aantal mensen uit de omgeving van Nijenhuis. Al die gesprekken leidden tot een herkenbaar portret van een van de meest markante Drenten van deze tijd.

Gerard Nijenhuis zag deze middag het boek voor het eerst. Het vertrouwen in de schrijver Lukas Koops was zo groot , dat hij het boek niet van te voren lezen wou. Het boek is te koop in de boekhandel en via de website van Het Drentse Boek www.drentheboeken.com. Eigen foto


Auteur

Redacteur