Workshop: 'zorg nu en in de toekomst' in Beilen

BEILEN

Zorgcentrale Noord organiseert woensdag 24 januari van 15.00 tot 17.00 uur aan de Altingerweg 1 (gebouw d’Oase) in Beilen een workshop over vernieuwingen in de zorg.

Iedereen die geïnteresseerd is, zorg krijgt of zorg geeft kan zich aanmelden. Mensen worden steeds ouder en het personeel in de zorg wordt schaarser. Daardoor kunnen in de toekomst minder mensen gebruikmaken van de huidige zorgvoorzieningen. Gelukkig zijn er steeds meer slimme, digitale oplossingen in de zorg die mensen thuis kunnen helpen. Dit noemt men e-health (digitale zorg). Zo bestaan er handige apps en andere mogelijkheden voor goede zorg thuis. Voordeel van deze nieuwe oplossingen is dat de patiënt meer de eigen regie houdt en zorgpersoneel minder druk ervaart. En digitale zorg maakt het ook mogelijk dat een deel van de zorg zich verplaatst van de wachtkamer naar de woonkamer. Teun Jonker van Zorgcentrale Noord laat deelnemers in deze workshop graag kennismaken met deze nieuwe manieren. Mensen krijgen een inkijk in de zorg en kunnen zelf ervaren welke slimme oplossingen er zijn en wat de toekomst brengt. Ook kunnen zij vragen stellen hoe je je goed voorbereidt op de toekomst. Programma 15.00 - 15.30 inloop & kennismaken, met een kopje koffie 15.30 - 16.00 presentatie door Teun Jonker 16.00 - 16.45 ervaringen & tips uitwisselen 16.45 - 17.00 afsluiting 17.00 - 18.00 tijd voor een hapje en een drankje Wie mee wil doen is van harte welkom. Aanmelden is wel nodig en kan tot 23 januari via info@zcn.nl. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. De workshop van Zorgcentrale Noord over e-health is onderdeel van de landelijke e-healthweek. Van 20 tot en met 26 januari organiseren 250 organisaties meer dan 100 activiteiten door het hele land. De e-healthweek wordt georganiseerd en ondersteund door het Platform voor InformatieSamenleving (ECP) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Kijk voor meer informatie op www.ehealthweek.net.

Auteur

Albert-Jan Garama