Joey Bakker en Bo de Groot winnaars ’t Stokertje Survivalrun Westerbork

WESTERBORK

Joey Bakker uit Arnhem bij de heren en Bo de Groot uit Veenendaal bij de dames waren de winnaars van de 11e editie van ’t Stokertje Survivalrun in Westerbork.

Bakker was met een tijd van 1.08 uur, drie minuten sneller dan de nummer twee Edward Goodijk uit Sexbierum. De Groot was met 1.27 uur liefst 12 minuten sneller dan de tweede dame Sandra van den Brink uit Apeldoorn. Het was een zware run in Westerbork. Liefst 42 hindernissen kregen de atleten voor de kiezen. Vele konden het tijdens de run niet meer bolwerken en moesten capituleren voor een zware hindernis. Zeker bij de recreanten hebben vele deelnemers hun bandje moeten inleveren (het teken dat een hindernis niet was gehaald). Maar dat maakte het voor degene die het wel redden extra speciaal. In totaal 1200 atleten gingen van start. De deelnemers volgenden een parcours van 5 of 9 kilometer met onderweg verschillende hindernissen.

Leni Hofstede

Bij de dames was Laura Kortenhoeven uit Beilen de beste Drent met een 8e plek. Leni Hofstede uit Mantinge werd knap 9e en kreeg daarmee de eerste prijs deelnemer in de categorie 50 jaar en ouder. Bij de heren werd Evert Moes uit Beilen zevende. Eerstvolgende atleet uit Midden Drenthe was Jasper Hoiting met een 31ste plek. Foto’s Johan Naber, Bart Jan ter Bork en Johan Bruinink

Auteur

Albert-Jan Garama