Nominaties Vrouw in de Media Award 2017 – Drenthe

ASSEN

De Vrouw in de Media Award Drenthe is een onderdeel van de regionale en landelijke Vrouw in de Media Awards en een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt.

Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de provincie Drenthe zijn genomineerd in alfabetische volgorde: Nicky Corts, biologisch pluimveehoudster Sabine Grobbink, varkenshouder Abbey Hoes, actrice Vivianne Miedema, profvoetballer Nederlands elftal/ Arsenal WFC Agnes Mulder, Tweede Kamerlid CDA Sonja Oost, politiemedewerker Marthe Oudega, manager financieel advies bij de Rabobank Mirjam Pauwels, lijsttrekker VVD Wolden Anne Verhart, zangeres Isa Zwart, zangeres Tot zondag 4 februari is de stembus geopend op www.vrouwindemedia.nl. Het is voor de tweede keer dat de awards ook per provincie worden uitgereikt. Volgens de organisatoren een belangrijke stap in de geschiedenis van de awards, omdat de zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen net zo belangrijk is in de lokale en regionale media. Per provincie is er een lijst met vrouwelijke rolmodellen samengesteld op voordracht van journalisten, actief in de regionale media en op voordrachten van het publiek. Het publiek bepaalt met het uitbrengen van een stem wie van de vrouwelijke deskundigen zich het beste heeft geprofileerd in de media.

Auteur

Albert-Jan Garama