Cultureel Hart Assen met Poldy Koot: 'Drentse harten'

ASSEN

De waarde van kunst en cultuur is dat het verbindt en bijdraagt aan de vorming en ontwikkeling van mensen.

Mede daarom steken heel veel mensen er tijd en energie en overheden er geld in. In onze dagelijkse praktijk merk je die waarde ook echt. En wat extra bijzonder is, is dat er in ons pand zo veel verschillende uitingen van kunst en cultuur samenkomen. Het is mooi om te zien dat de jongeren van Jeugdcircus Bombari, uit zichzelf ook even de hangende expositie over kunst uit gerecyclede materialen bekijken. Ook het plezier dat mensen beleven aan het samen musiceren, dansen, bezig zijn met schilderen, edelsmeden, keramiek of welke creatieve uiting dan ook, is waar we het voor doen.

Bezield

Daarom ook vinden de partners van het Cultureel Hart Assen het belangrijk om regelmatig de samenwerking te zoeken. Onderling, door elkaars projecten te ondersteunen en eropin te haken, maar ook met commerciële, educatieve en welzijnbevorderende partijen. Gezamenlijk stoppen we bijvoorbeeld energie in de Cultuurnota en de Binnenstadsvisie om van Assen als woonstad en hoofdstad van de provincie een nog completere en meer bezielde plek te maken.

Typisch Drents

Vanaf 25 januari start vanuit Podium Zuidhaege een nieuw project om die samenwerking in de praktijk gestalte te geven: Drentse Harten! Samen met de vele gebruikers van ons pand, buren, scholen en welzijnsorganisaties pakken we onder andere de sfeer in het gebouw aan. We creëren een interne make-over met muurschilderingen en kunstwerken in de lokalen, met oog voor geschiedenis, heden en toekomst en met behulp van jong en ouder. Daarnaast produceren we een typisch Drents theaterstuk, dat stad en provincie eer aan doet. Voor wie geïnteresseerd is: 25 januari is om half acht ’s avonds in het theatercafé van Podium Zuidhaege de aftrap van dit Drentse Harten project en iedereen met een Drents hart en een hart voor Drenthe is van harte welkom om mee te denken en te doen. Poldy Koot, manager Podium Zuidhaege. Op de foto Poldy Koot bij expositie Kunst uit Recycling.

Auteur

Albert-Jan Garama