Goed eerste jaar voor DNK

ASSEN

In het eerste jaar van de fusie van de bibliotheek, bioscoop en theater in De Nieuwe Kolk wist DNK een goed resultaat neer te zetten.

Hiermee levert DNK een mooi resultaat op door sterke samenwerking tussen de labels, een breed activiteiten-, boeken-, film- en voorstellingenaanbod, evenementen, verhuringen en bijzondere eigen activiteiten. Hanneke Bruggeman, directeur DNK: “De fusie werpt in het eerste jaar reeds zijn vruchten af: door binnen DNK goed samen te werken hebben we een mooi resultaat kunnen neerzetten. Ik ben er trots op dat de bezoekers ons weten te vinden voor spraakmakende activiteiten, boeken, films en voorstellingen. En dat onze evenementenlocatie voor zakelijke ontvangsten, en conferenties steeds meer gevonden wordt. ” Het bezoekersaantal van de bibliotheek bleef stabiel, het aantal leden zakte iets én het aantal uitleningen daalde met 2% (in dit cijfer zijn overigens de uitleningen van e-books nog niet meegenomen). Het aantal uitleningen daalt landelijk met gemiddeld 6%. In 2016 was er in de bioscoop een stevige toename van het bezoekersaantal -met bijna vijfduizend bezoekers- voor de eenmalige extra vertoningen van de film ‘Wildernis in Drenthe’. Ten opzichte van 2015 met 166.200 is het bezoekersaantal van de bioscoop in 2017 met ruim 1% gestegen. Het aantal theaterbezoekers steeg met 3,4% doordat er meer evenementen werden georganiseerd waarbij sprake was van kaartverkoop. Het totaal bezoekersaantal van DNK in 2016 bedraagt 474.466.

Auteur

Albert-Jan Garama