Zing mee in het Grootkoor Drenthe

Westerbork

Grootkoor Drenthe start vrijdag 12 januari een nieuw koorproject, met een aantal koorrepetities verdeeld over de maanden januari tot en met april, en als afsluiting een voorjaarsconcert op 21 april. Meezingen kan.

De repetities worden gehouden in De Voorhof aan de Hoogeveenseweg 4 in Westerbork, van 19.15 uur tot 22.00 uur. Het Grootkoor staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: vrijdag 26 januari, 9 februari, 9 maart en 6 april. John Barker Naast het Grootkoor schittert als solist de Engelse trompettist John Barker, die geldt als één van de beste trompettisten van Groot-Brittannië. Hij begon al op 5-jarig leeftijd met trompet spelen. De toonvorming en frasering die Barker weergaloos beheerst, zorgt in het voorjaarsproject voor een fijne muzikale samenwerking met het de Grootkoren. Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf 18 jaar uit de gehele provincie. Momenteel telt het Grootkoor Drenthe zo’n 125 koorleden. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen alle deelnemers een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd van hun eigen koorpartij, zodat men ook thuis kan studeren. Meer informatie Meer informatie op www.grootkoor.nl.

Auteur

Arjan Brondijk