Maaike ten Hoor zegeviert verrassend in ZZ Licht op Indoor Hartje Drenthe

Beilen

Maaike ten Hoor uit Ruinen is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. Tijdens de dressuurwedstrijden bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen wist zij de klasse ZZ Licht te winnen. Ook Laura Zwart startte 2018 prima, want zij wist de eerste prijs in de klasse Z2 voor zich op te eisen.

Hoofdschotel was de klasse ZZ Licht en daarin wist Maaike ten Hoor met de 15-jarige Winder-Don (Don Primero x Jazz) 244 punten te veroveren. Daarmee klopte ze Cecile Smit, die een half punt minder vergaarde. Voor Maaike ten Hoor zelf, maar ook voor de toeschouwers, was haar winst verrassend. “Ik rij nog maar drie maanden op Winder-don en het ging vandaag geweldig. We hebben bijna geen fouten gemaakt en het paard voelde enorm goed aan”, liet een gelukkige Ten Hoor weten. “Mijn paard liep enorm geconcentreerd en hij lette enorm goed op mij. Hij heeft na drie maanden al echt vertrouwen in mij.” Het was Cecile Smit (Groningen) die beslag legde op de tweede plaats met Edmond. Derde werd Rachelle Buining (Ter Apelkanaal) met Wondergirl. Zij kreeg voor haar proef 230 punten van de jury. Laura Zwart Laura Zwart lijkt een abonnement op overwinningen te hebben in Beilen. Verleden jaar greep ze de winst in de klassen Z2 en ZZ Licht en ook in 2011, 2012 en 2014 wist de amazone overwinningen voor zich op te eisen. In het verse jaar 2018 was de amazone uit het Friese uit Oosterwolde weer succesvol. Dat was in de klasse Z2, waarin ze met het zesjarige paard Lumen Ghandi de overwinning voor zich opeiste. De jury waardeerde haar proef met 244 punten en daarmee stak ze ver boven de andere deelnemers uit. Frans van den Heuvel (Schoonloo) werd tweede op eerbiedige afstand met 232 punten. “De accommodatie ligt mij wel. Goede organisatie, fijne sfeer, het spreekt mij erg aan. Daardoor voel ik mij in Beilen goed en ontspannen en vaak voelen de paarden dat aan. Ieder jaar rij ik hier op een ander paard en tot nu toe heb ik steeds gewonnen”, lachte Laura Zwart. De derde plaats ging naar Floor van Manen uit Emmen met Gregor. Zij kreeg 230.5 punten van de jury. Floor Vos Floor Vos wist eerder op de dag de klasse Z1 op haar naam te schrijven. De amazone uit Valthe kwam in de ring met Go-Girl DFV en scoorde 226 punten, vier meer dan Frans van den Heuvel uit Schoonloo. Hoewel er een foutje aan haar optreden kleefde, was de 27-jarige amazone toch tevreden. “Go-Girl is tijdens de indoorwedstrijden altijd erg gespannen, maar het gaat steeds beter en ik krijg ook steeds meer controle over haar”, aldus Vos, die in het indoorseizoen 2016/2017 Go-Girl DFV voor het eerste onder het zadel had. “Op buitenconcoursen doet ze het uitstekend, maar indoor moet ze erg wennen, maar we hebben de tijd nog. Ze is nog maar zes jaar.” Frans van den Heuvel pakte de tweede plaats met Edith Piaff en moest die tweede plaats delen met Marrit Reusien. Ook zij kreeg 222 punten van de jury. Reusien (Dwingeloo) kwam in de ring met Jarn fan de Brinkhof.

Auteur

Arjan Brondijk