Clarinets Unlimited speelt in de Magnuskerk in Anloo

Anloo

Het eerstvolgende concert van Clarinets Unlimited staat voor zondagmiddag 14 januari gepland. Als locatie is de oudste kerk van Drenthe gekozen: de Magnuskerk in Anloo.

Clarinets Unlimited geeft dan op geheel eigen wijze een nieuwjaarsconcert. Het thema is Oud en Nieuw, met werken uit een ver verleden èn met muziek van deze tijd. Dichteres Ria Westerhuis zal daarbij voordragen uit eigen werk. Muziek van vroeger Zoals altijd wil Klarinetorkest Clarinets Unlimited weer verrassen met een origineel programma. Het verleden komt onder meer tot uitdrukking in de Passacaglia van Bach, de Toccata & Fuga van Buxtehude en Antiche Dansen van Respighi. Poëzie over vroeger en nu In het programma is tijd ingeruimd voor dichteres Ria Westerhuis, bekend van gedichten in de Drentse streektaal en in het Nederlands. Zij zal enkele gedichten voordragen die betrekking hebben op het thema Oud en Nieuw. Muziek van nu Bij de overgang van oud naar nieuw wordt teruggekeken. Een aantal werken van eigentijdse Nederlandse componisten zoals Bert Heikema, Martin Cornelissen en Ronald Dorenbos, met composities die alle een beweging uitdrukken: Movement, Flux, Camels in the Desert staan op de rol. Deze werken zijn heel gevarieerd van karakter, soms meditatief en later weer met verrassende wendingen. Uiteraard klinkt ook de bekende Radetzkymars van Strauss op dit nieuwjaarsconcert.

Auteur

Arjan Brondijk