Sinterklaas arriveert in kletsnat Assen

ASSEN

Kletsnat maar goedgemutst arriveerde Sinterklaas afgelopen zaterdag in Assen. Goedlachs ook, maar dat kan ook niet anders.

Met een boot volgeladen met pakjes en pepernoten arriveerde hij met de zwarte pieten in de draaikom in het centrum van Assen. De stichting Sinterklaasintocht Assen was al maanden met Sinterklaas in overleg voor de juiste voorbereidingen. Een kinderfeest is niet niks en alles moet dan in een keer goed gaan. Hij werd door burgemeester van Assen Marco Out welkom geheten op Assense bodem. Beiden keken en genoten vervolgens nog van de bonte stoet van praalwagens en honderden pieten. Daarna naar samen met Amerigo naar centrum voor een korte rondgang. Op het Koopmansplein speelde de echte Pietenband. Veel drukte en opgetogen gezichten. Kortom: Sinterklaas is weer in Assen! Foto's van Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama