Assen treedt toe tot G-32

ASSEN

Als de leden het voorstel van het dagelijks bestuur overnemen, treedt Assen op korte termijn toe tot het Stedennetwerk G-32.

Binnen het netwerk werken 38 (middel)grote steden samen om oplossingen te vinden voor typisch stedelijke problemen. Ook behartigt het netwerk de belangen van de steden bij het kabinet, ministeries en Eerste- en Tweede Kamer.

Het college van B en W verzocht het bestuur van de G-32 in mei toe te mogen treden tot het netwerk. Formeel geldt voor toetreding een hoger aantal inwoners (80.000), maar volgens B en W heeft Assen als provinciehoofdstad te maken met dezelfde uitdagingen als waar andere G-32 steden zich voor gesteld zien. Het college ziet de G-32 als een goed platform om kennis te delen en ook om te leren van andere steden. Foto Gezinsblad.


Auteur

Redacteur