Opening PopUpwinkel Mooi Verhaal

ASSEN

PopUpwinkel Mooi Verhaal opende zaterdag voor het derde jaar op rij de deuren in het Forum.

Bij de opening was meer te doen dan alleen de deuren open zetten. De ANWB-praatpaal -speciaal voor deze derde editie aangeschaft- werd onthuld. De praatpaal vertelt dagelijks de tekst van de dag. Een tekst die is geschreven en ingesproken door Asser dichter Egbert Hovenkamp. Vanwege Sint Maarten, werd samen met de winkeliersvereniging, een verrassing uitgedeeld. Na het officiële gebeuren volgde nog een speciale aflevering van de Asser Dialoog. Popupwinkel Mooi Verhaal is een initiatief van stadspredikant Bert Altena. In de winkel zijn verantwoorde cadeauartikelen te verkrijgen, elf organisaties doen mee. Nieuw dit jaar zijn de producten en bijzondere kunstwerken van sociale onderneming Daat Drenthe. Iedere vrijdagmorgen om 11 uur is er onder de noemer ‘bakkie troost’ gelegenheid om in gesprek te gaan met een voorganger uit Assen. Op vrijdag 17 november is dat Niesje Havinga van het Leger des Heils. Popupwinkel Mooi Verhaal is tot 6 januari 2018 wekelijks geopend van woensdag tot en met zaterdag. Foto's Lammert Aling.

Auteur

Albert-Jan Garama