Anner duo met aardbevingsboek voor jonge lezers

ANNEN

De ellende rond de aardbevingen in Noord-Nederland inspireerde auteur Folkert Oldersma en tekenares Gé Hulzebos, inwoners van Annen, tot het maken van het spannende en humoristische jeugdboek ‘SCHOKKEND’ voor de jeugd vanaf 8 jaar. Naast het onderhoudende verhaal bevat het boek weetjes over zaken als aardgaswinning, het Groninger dialect, de schaal van Richter, de aardbevingen in Noord-Nederland, het Groninger aardgasveld, wierden en energietransitie. ,,Reden voor mij om dit verhaal te schrijven was vooral de schandalige afhandeling van de aardbevingsschade”, vertelt de auteur. ,,Het blijft van de gekke dat heel Nederland ruim van het gas heeft geprofiteerd, maar bij de emotionele en fysieke schade die is ontstaan, de Groningers in de steek worden gelaten. Het boek is allesbehalve een pamflet, het is vooral een jeugdboek dat de kinderen wil amuseren en informeren. Zowel het belang van aardgaswinning als de schade die het ter plekke toebrengt, komen aan de orde.” Oldersma die auteur is van onderwijsmethodes en boeken op het gebied van leren onderzoeken en hoogbegaafdheid en schreef tv-scenario’s, startte een paar jaar geleden met het schrijven van jeugdboeken. Voor de illustraties schakelde hij dorpsgenoot Gé Hulzebos in. Eigen foto.


Auteur

Redacteur