Werk van Anneke Leutscher in het Huus van de Taol

BEILEN

De expositieruimte van het Huus van de Taol in Beilen heeft weer een ander aanzien. Sfeer en kleur spettert van de wanden met de moderne olieverfschilderijen van Anneke Leutscher uit Hoogeveen.

Leutscher haalt inspiratie uit de realiteit van alledaagse voorwerpen, zoals tafels en stoelen, servies, fruit en bloemen. Maar ook het landschap speelt in haar werk een grote rol. In een persoonlijke stijl verbeeldt zij de werkelijkheid, waarbij het er niet zozeer om gaat die natuurgetrouw weer te geven, maar haar ervaring met de kijker te delen. Veel woorden heeft haar werk niet nodig, de schilderijen vertellen het verhaal. De Hoogeveense wil graag dat de mensen die naar haar schilderijen kijken er een blij gevoel van krijgen en er steeds weer opnieuw iets in weten te ontdekken.

Leutscher was als kind altijd al aan het tekenen, maar pas toen ze volwassen was kon ze haar talent verder ontwikkelen op de Vrije Academie in Leeuwarden en Academie Minerva in Groningen. De expositie van Anneke Leutscher is tot het einde van dit jaar tijdens kantooruren te zien in het Huus van de Taol, Raadhuisplein 1, in Beilen. Eigen foto.


Auteur

Redacteur