Autismecafé Assen over ‘Autisme en Onderwijs’

ASSEN

Autismecafé in Assen in Schakelveld, Witterhoofdweg 1a is op 23 november. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme.

Het thema is deze keer Autisme en Onderwijs.

Leerlingen met Autisme kunnen thuis komen te zitten, omdat het onderwijs niet passend genoeg is. Voor leerlingen met autisme zijn er twee soorten onderwijs, het reguliere onderwijs en het speciaal onderwijs. Welke vorm van onderwijs past bij een leerling met autisme en wordt er individueel gekeken naar de leerling? In hoeverre is Passend Onderwijs ook echt passend bij leerlingen met autisme? Geeft Passend Onderwijs meer kansen? Wat mag je als ouder verwachten van school?

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit thema in gesprek met Yvonne Zondervan, autismecoach en werkzaam bij de NVA en Geesje Duursma, een van de initiatiefnemers van De Autismecampus. Yvonne en Geesje zijn allebei moeder van een kind met autisme. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen te delen. Mensen die werkzaam zijn in het onderwijs zijn ook van harte welkom.

Voor meer informatie www.autismecafe.nl, of Margreet Hamming assen@autismecafe.nl, 06-33018717.


Auteur

Redacteur