Open repetitie Drents Kamerkoor

ASSEN

Het Drents Kamerkoor bestaat 50 jaar in 2018 en viert dit met een feestelijk jubileumconcert begin juni 2018. Het koor biedt zangers de gelegenheid mee te zingen met dit concert.

Op woensdagavond 15 november houdt het koor een open repetitie. Zangers die het repertoire willen leren kennen en de sfeer van het koor willen proeven, zijn van harte welkom in De Duif, Hendrik van Boeijenlaan 7 in Assen. De repetitie begint om 19.45 uur.

Het Drents Kamerkoor is een gemengd koor en staat onder leiding van dirigent Dick Dijk. Hij laat de koorleden kennismaken met zoveel mogelijk verschillende muziek uit de voorbije zes eeuwen. Het repertoire varieert van Barok via Romantiek tot hedendaags klassiek.

Dick Dijk daagt de zangers uit zich te ontwikkelen en werkt aan een goed klinkend, uitgebalanceerd koor. De zangers, die uit de provincie Drenthe en omstreken komen, werken aan de kwaliteit van het koor door - naast de wekelijkse repetities - thuis te oefenen, tussendoor in kleiner verband te repeteren of door zangles te volgen. Kwaliteit staat voorop maar plezier in het samen zingen en humor zijn ook zeer belangrijk!

Het 50-jarig bestaan van het Drents Kamerkoor wordt gevierd met een feestelijk concert in juni 2018. Dan zal het koor de Petite Messe Solenelle van Rossini uitvoeren, met solisten van het Nederlands Kamerkoor en met de vaste pianist van het koor, Jan de Roos.

Voor meer informatie www.drentskamerkoor.nl.


Auteur

Redacteur